Başkan Mutlu’dan Zeytin Dalı Operasyonu Mesajı

Başkan Mutlu Zeytin Dalı Operasyonunu Değerlendirdi

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Mutlu Afrin’e yönelik olarak düzenlenen Zeytin Dalı operasyonu hakkında açıklamada bulundu. Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan meşru hakkını kullandığını belirten Başkan Mutlu “Yapılan operasyon haklıdır, bizler de sonuna kadar arkasında olacağız” dedi.

Üç tarafı denizlerle dört bir yanı düşmanla çevrili bu mübarek topraklarda bin yıldır hüküm süren şanlı milletimiz, geçtiğimiz son asırda kan ve gözyaşı ile sulanan Orta Doğu coğrafyasında tekrar sükûnetin sağlanması için her türlü siyasi zeminde gerekli girişimlerde bulunmuştur.

Gelinen bu noktada devletimizin bütün ikazlarına rağmen aklı selim ile düzenin sağlanamayacağı aşikâr olmuştur. Netice itibariyle ulusal güvenliğimizin korunması ve tarihimizden aldığımız sorumluluk duygusuyla, ülkemizin güneyinde zulüm altında ezilen mazlumların can güvenliğinin temin edilmesi için Cerablus’ta Fırat Kalkanı ile başlayan harekât, bugün Afrin’de Zeytin Dalı ile devam etmektedir.

Uluslararası Hukuktan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Kararları’ndan ve BM Sözleşmesi’nden doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde sürdürülen operasyonda silahlı kuvvetlerimiz, bölgede yaşayan sivilleri katleden ve toprak bütünlüğümüzü tehdit eden her türlü terör örgütüne ve onların destekçilerine en güçlü cevabı vermektedir.

Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı göstermekte, bölgenin terörist unsurlardan temizlenip huzur, güven ve barış ortamının yeniden tesis edilmesini amaçlamaktadır. Bizler, hem bu ülkenin evlatları hem de iş dünyasının temsilcileri olarak, bu gaye ile hareket eden hükumetimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin sonuna kadar yanındayız.

Bu coğrafyada yaşayan herkes kardeştir. Aramıza kimse fitne sokamaz ve bizi birbirimize düşman edemez. Milletimiz, 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün de tek yürek olduğunu, mesele vatansa geri kalan her şeyin teferruat olduğunu tüm cihana yeniden göstermiştir.

Operasyonda şehit düşen askerlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun. Rabbim Mehmetçiğimizi korusun ve ordumuzu daim muzaffer eylesin.

Süleyman MUTLU