Boyabat TSO’da İstihdam Teşvikleri Toplantısı

11.04.2018 Çarşamba günü Sinop Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün koordinesinde ve Sayın Valimiz Hasan İPEK’in başkanlığında Milli İstihdam Seferberliği +2 İstihdam Hedefleri kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu toplantıda Sinop İŞKUR İl Müdürlüğü Teknik Birimlerden Sorumlu Şube Müdürü Ercan KARABACAKOĞLU 4 başlık altında istihdamda devlet teşvikleri hakkında sunum yaptı.

4447 Sayılı Kanun’un Geçici 19 uncu maddesi kapsamındaki İlave İstihdam Teşviki, aynı Kanun’un Geçici 20 nci maddesi kapsamında Bir Senden Bir Benden İstihdam Teşviki, Kurs ve Program Uygulamaları ve 5510 sayılı Kanun’un Geçici 74 üncü maddesi kapsamında Asgari Ücret Desteği başlıklarından oluşan sunum soru ve cevaplar ile interaktif bir ortamda gerçekleştirildi.

Ercan Karabacak “İşverenler; İlave İstihdam Teşviği sayesinde işçi sayısına bakılmaksızın 2017 yılındaki işçi sayısı ortalamasına ilave aldığı her işçi için 2020 yılına kadar 12 ayla 18 ay arasında teşvikten faydalanacak. Bir Senden, Bir Benden Teşviği ise, 2017 yılında ortalama işçi sayısı 1 ile 3 arasında olan imalat sektöründeki iş yerlerini kapsamaktadır. 2017 yılında 1 ile 3 arasında işçi çalıştıran iş yerleri, 2018 yılında ilave olarak alacakları 2 işçi için, işçilerin 1 ay maaşını sigorta pirim ve diğer giderlerini işveren, bir ay da aynı masrafları devlet ödeyecek. Bu uygulamalarla hem işverenlerimize bir katkı hemde işsiz vatandaşlarımıza iş imkanı sağlamayı hedefliyoruz. Bu teşvikten özellikle küçük esnaf imalatçıların faydalanmasını bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Sinop Valisi Hasan İpek, yeni yönetime seçilen Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Çakır, Meclis başkanı Erdal Sarı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik edip, Başkan Orhan Çakır’a gemi maketi hediye etti.

Yapılan toplantıya Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, Saraydüzü Kaymakamı Muhammed Serkan Şahin, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, oda başkanları ve iş adamları katıldılar.

Toplantı fotoğraflarına Galeri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Toplantı sunumunu indirmek için tıklayınız.