Çin Halk Cumhuriyeti vize uygulamasında değişiklik

Çin Halk Cumhuriyeti’nin (ÇHC) Ankara Büyükelçiliği internet sitesinden yapılan 25 Aralık 2017 tarihli duyuruya göre; 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydı ile Türkiye’den Çin’e yönelik yapılacak vize başvuru işlemlerinde internet sistemine geçildiği, e-vize uygulamasının başlatıldığı ve M kodlu ticari vize başvurularında istisnai bir uygulamaya gidildiği belirtilmektedir.

Yeni vize uygulaması kapsamında ÇHC Ankara Büyükelçiliği tarafından belirlenen ve hazırlık çalışmaları sürdürülen aşağıdaki listede yer alan kurum ve kuruluşların Çin’e yönelik vize işlemlerinin hızlandırılabilmesini  teminen istisnai uygulamalar getirildiği ifade edilmektedir.

ÇHC’ye yönelik iş amaçlı seyahatleri kapsayan ve işadamlarımızı ilgilendiren M tipi vize temin sürecinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu çerçevede özetle, ÇHC Ankara Büyükelçiliği tarafından tanındığı belirtilen meslek örgütleri ve kuruluşlara üyelikleri ile firmalarda çalıştıklarını ispatlayanlardan onaylı davet mektubu talep edilmeyecek; bunun yerine sadece ÇHC’de bulunan bir firmadan temin edilecek davet mektubunun yeterli olacağı belirtilmektedir.

M Tipi Vize başvuru evrak listesine ulaşmak için tıklayınız.

Çin Online Vize Başvuru Formu Doldurma Sistemi için tıklayınız.

İşlemlerle ilgili genel bilgi için tıklayınız.

İstisna uygulanacak kurum ve kuruluşlar

1- TOBB – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği
23- İHLAS HOLDİNG
24- FIBA HOLDİNG
25- ALBAYRAK HOLDİNG A.Ş

NOT: Bu liste şu anda güncellenme aşamasındadır. Çin Büyükelçiliği ve Konsolosluğu, Türk valilik ve büyükşehir belediyeleri düzeyindeki hükümet kurum ve kuruluşlarını, ticaret odalarını, dernekleri, ticari örgütleri, yetkili ve itibarlı tanınmış finans kuruluşlarını, kayıt yaptırmak amacıyla temsilciliklerimize, şirket bilgileri, mührü ve şirket yetkilisinin imza sirküleri ile gelmelerini bekleriz.
Telefon Numarası: 0090-312-447 50 07
Mail adresi: consulate_tur@hotmail.com