Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Yılmaz Odamızı Ziyaret etti

15.08.2018 – Boyabat Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Yılmaz Odamızı ziyaret etti. Saat 14:00’de başlayan ve yaklaşık bir saat kadar süren toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çakır, Başkan Yardımcısı Nazif Koltukçu, Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Eren ve Osman Onur Küçükbaş da hazır bulundular. Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Yılmaz, son günü 27 Ağustos 2018 tarihi olan 7143 sayılı Kanun ve 31 Ağustos’ta sona erecek olan Vergi Barışı konularında bilgilendirmeler yaptı.

Geçmiş yılları temizlemek için iyi bir fırsat olduğunu belirten Yılmaz mükelleflerin vergi barışı, prim borçları, matrah arttırımı ve stok düzeltme imkanlarından yararlanmalarını tavsiye etti. 2013 yılından bu tarafa matrah artırımı yapılabileceğini belirten Yılmaz, “Özellikle mükelleflerin, gelir ve kurumlar vergisi matrahlarını arttırdıkları takdirde, arttırımda bulunulan yıllar için gelir ve kurumlar vergisi incelemesi ve bu yıllara ilişkin tarhiyat yapılmayacak” dedi. Artırım yapılacak yıllar için asgari oranların ilan edildiğini vurgulayan Mehmet Yılmaz, vergisini düzenli ödeyen mükelleflerin %5 oranında indirimden yararlanabileceklerini ifade etti.

Son başvuru tarihi yaklaşan yapılandırma ve diğer imkanlardan yararlanmak isteyen üyelerimizin ve diğer mükelleflerin durumlarını kontrol etmek ve başvuru yapmak için Boyabat Vergi Dairesi’ne başvurmaları gerekmektedir.

İlgili tüm taraflara duyurulur.